Kay Bojesen

Kay Bojesen

 

De bedste Kay Bojesen firmagaver & firmajulegaver

Med Rosendahl Design Icons bliver det endnu lettere at finde inspiration til boligindretningen og shoppe danske designikoner. Her på siden finder du de bedste og mest populære firmagaver & firmajulegaver fra det klassiske mærke Kay Bojesen - et kreativt, legende univers fuld af kærlighed og kvalitet skabt i bæredygtige materialer. 

1 til 24 af 32

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
Ønsker du at se TronLogo visualisering på produkterne?
- eller -

1 til 24 af 32

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2

Bringer træ til live

Kay Bojesen er fortællingen om et af de stærkeste og højest elskede brands i dansk designhistorie med klassikere i særklasse. Et kreativt, legende univers fuld af kærlighed og kvalitet skabt i bæredygtige materialer. Gennem de smilende linjer og unikke former bringer Kay Bojesen træ til live på tværs af generationer.


Lær Kay Bojesen-familien at kende

Sølvsmed og designer Kay Bojesen kunne noget helt særligt. Han kunne give træ liv, og han blev verdensberømt for at skabe trædyr med sjæl, humor og glimt i øjet.

 

Om Kay Bojesen

Kay Bojesen (1886-1958)

Sølvsmed og designer Kay Bojesen kunne noget helt særligt. Han kunne give træ liv, og han blev verdensberømt for at skabe trædyr med sjæl, humor og glimt i øjet. Kay Bojesen har med mere end 2000 stykker kunsthåndværk på samvittigheden hørt til blandt 1900-tallets mest produktive danske kunsthåndværkere.

 

Han er mest kendt for sine legende livsglade aber, livgardister og andre trædyr, men hans store produktion omfatter også smykker, bestik, tekander og sølvpokaler.

 

Kay Bojesen blev færdiguddannet som sølvsmed i 1910 efter han havde afsluttet sin læretid hos sølvsmeden Georg Jensen. Som en af de første indenfor dansk kunsthåndværk lod han sig begejstre af funktionalismen, og han var blandt initiativtagerne til ”Den Permanente” – en forretning og et udstillingsvindue, der gennem årtier repræsenterede det bedste indenfor dansk og skandinavisk design.

 

1919 blev startskuddet for en ny epoke for Kay Bojesen. Han blev gift og fik sønnen Otto. Det var med til at sætte gang i Kay Bojesens fascination af børn, legetøj og træ og bragte minderne tilbage til hans egen barndom, hvor faderen (forlægger Ernst Bojesen – udgiver af bl.a. ”Blæksprutten”) snittede træfigurer til ham og bl.a. opmuntrede sine børn til opfindsomhed, fantasi og højt humør.

 

I 1930’erne begyndte Kay Bojesen for alvor at dyrke sin interesse for at arbejde i træ. Han skabte blandt andet en serie af trædyr, der alle levede op til hans holdning til, at design skal være rundt, blødt og føles godt i hånden.

 

Han ønskede ikke at skabe tro kopier af virkelighedens dyr ej heller være for sofistikeret eller detaljerig, men i stedet at skabe fantasifulde varianter i et design, der tog afsæt i barnets egen verden, hvor ”linjerne skal smile”. Træ-legetøjet skulle være enkelt, solidt og inspirere til leg.

 

I en menneskealder blev Kay Bojesen betragtet som humøret i dansk brugskunst. I dag er Kay Bojesen blandt Danmarks store designnavne og hans kunsthåndværk blandt de mest efterspurgte fra dansk design.


TronLogo

TronLogo