Lyngby porcelæn

Lyngby porcelæn

 

Lyngby Porcelæn

Den danske Porcelænsfabrik - Lyngby Porcelæn er nu en del af Rosendahl Design ICons, men har altid sat sit eget markante præg på historien om dansk porcelæn. Lyngby Porcelæn er minimalistisk perfektionisme, rene funktionalistiske linjer og klassisk elegance. Den danske Porcelænsfabrik - Lyngby Porcelæn står i dag bag udviklingen af nye ikoner og relanceringen af danske ikoniske designs, der er genskabt med den største omhu og respekt for designarven, der forener klassisk håndværk med avancerede produktionsteknikker. Lyngby Porcelæn's DNA plejer funktionalitet og ægte skønhed.

Vi har valgt det bedste ud af firmagaver og firmajulegaver.


8 vare(r)

pr. side

Ønsker du at se TronLogo visualisering på produkterne?
- eller -

8 vare(r)

pr. side

Håndlavet design siden 1936

Historien bag den danske porcelænsfabrik Lyngby Porcelæn blev grundlagt i 1936. Bag grundlæggelsen stod det entreprenante grossistfirma Holst & Knudsen, der først opkøbte Kjøbenhavns Porcellains Maleri i 1924 og siden grundlagde egen produktion af porcelænsstel, vaser og anden brugskunst af høj håndværksmæssig kvalitet. Fabrikken lukkede i 1969, men nåede at sætte stort præg på dansk designhistorie.

 

I 2012 genopstod Porcelænsfabrikken Danmark - Lyngby Porcelæn og står i dag bag relanceringen af de ikoniske design, der genskabes med den største omhu og respekt for designarven.

 

Lyngbyvasen - gammel håndværkskunst

Indtil 1920’erne var der tradition for ornamentering og dekoration. Der var mere fokus på udsmykningen af porcelænet fremfor på selve porcelænsformen. Lyngbyvasen udfordrede traditionerne, stærkt påvirket af den funktionalistiske Bauhaus-bevægelse i Tyskland, hvor man fokuserede på form og funktionalitet og ikke udsmykning. Der er virkelig lagt sjæl i produktionen, når Lyngbyvasen skal produceres. Størstedelen af elementerne udføres i hånden og giver derfor hver vase en unik historie. Som prikken over i’et bliver der håndtrykt et grønt monogram i bunden af hvert Lyngby porcelæns produkter, som indikerer et produkt er af høj kvalitet og et design-ikon, der kan gå i arv i generationer.

TronLogo

TronLogo